Jadłospis
14.04.2025 |
|
Śniadanie |
Chleb żytni i słonecznikowy, masło, szynka z indyka, pomidor, herbata owocowa, mandarynka Alergeny: 1,7,9 |
Obiad |
Kapuśniak z kiełbaską, ryż pieczony z jabłkami i cynamonem, kompot owocowy Alergeny: 1,7,9 |
Podwieczorek |
Suche wafle z dżemem i miodem, kawa zbożowa Alergeny: 1,9 |
15.04.2025 |
|
Śniadanie |
Bułka pszenna i ziarnista, masło, jajko gotowane, ser edamski, kiełki, kiełbaski śląskie, herbata z cytryną, jabłko Alergeny:1,7,9 |
Obiad |
Zupa żurek, ziemniaki, pieczeń rzymska, kapusta kiszona, kompot wieloowocowy Alergeny:1,7,9 |
Podwieczorek |
Babeczki z wiśniami, mleko, herbata Alergeny: 1,7,9 |
16.04.2025 |
|
Śniadanie |
Kanapki z szynką, serem, pomidorem i sałatą, herbata owocowa, gruszka Alergeny: 1,7,9 |
Obiad |
Zupa lane kluski, spaghetti bolognese, lemoniada Alergeny: 1,7, |
Podwieczorek |
Jogurt naturalny z owocami Alergeny: 1,7,9 |
17.04.2025 |
|
Śniadanie |
Bułka mieszana, masło, serek domowy, konfitura brzoskwiniowa, kakao, jabłko Alergeny: 1,7,9 |
Obiad |
Zupa rosół z makaronem, placki ziemniaczane z jogurtem, kompot z czerwonej porzeczki Alergeny: 1,3,9 |
Podwieczorek |
Bułka z masłem orzechowym i dżemem, kawa zbożowa Alergeny: 1,5,7,9 |
18.04.2025 |
|
Śniadanie |
Chleb razowy i słonecznikowy, masło, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, ser gouda, herbata owocowa, kiwi Alergeny: 1,7,9 |
Obiad |
Zupa ryżowa z koperkiem, ziemniaki, paluszki rybne, marchewki mini, woda z cytryną Alergeny: 1,3,4,9 |
Podwieczorek |
Soczek marchewkowo-jabłkowy, herbatnik Alergeny: 1,7,9 |
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
*Jadłospis może ulec zmianie.
1 – Zboża zawierające gluten
2 – Skorupiaki i produkty pochodne
3 – Jaja i produkty pochodne
4 – Ryby i produkty pochodne
5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – Soja i produkty pochodne
7 – Mleko i produkty pochodne
8 – Orzechy
9 – Seler i produkty pochodne
10 – Gorczyca i produkty pochodne
11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – Dwutlenek siarki
13 – Łubin
14 – Mięczaki