Jadłospis

14.04.2025

Śniadanie

Chleb żytni i słonecznikowy, masło, szynka z indyka, pomidor, herbata owocowa, mandarynka
Alergeny: 1,7,9

Obiad

Kapuśniak z kiełbaską, ryż pieczony z jabłkami i cynamonem, kompot owocowy
Alergeny: 1,7,9

Podwieczorek

Suche wafle z dżemem i miodem, kawa zbożowa
Alergeny: 1,9

15.04.2025

Śniadanie

Bułka pszenna i ziarnista, masło, jajko gotowane, ser edamski, kiełki, kiełbaski śląskie, herbata z cytryną, jabłko
Alergeny:1,7,9

Obiad

Zupa żurek, ziemniaki, pieczeń rzymska, kapusta kiszona, kompot wieloowocowy
Alergeny:1,7,9

Podwieczorek

Babeczki z wiśniami, mleko, herbata
Alergeny: 1,7,9

16.04.2025

Śniadanie

Kanapki z szynką, serem, pomidorem i sałatą, herbata owocowa, gruszka
Alergeny: 1,7,9

Obiad

Zupa lane kluski, spaghetti bolognese, lemoniada
Alergeny: 1,7,

Podwieczorek

Jogurt naturalny z owocami
Alergeny: 1,7,9

17.04.2025

Śniadanie

Bułka mieszana, masło, serek domowy, konfitura brzoskwiniowa, kakao, jabłko
Alergeny: 1,7,9

Obiad

Zupa rosół z makaronem, placki ziemniaczane z jogurtem, kompot z czerwonej porzeczki
Alergeny: 1,3,9

Podwieczorek

Bułka z masłem orzechowym i dżemem, kawa zbożowa
Alergeny: 1,5,7,9

18.04.2025

Śniadanie

Chleb razowy i słonecznikowy, masło, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, ser gouda, herbata owocowa, kiwi
Alergeny: 1,7,9

Obiad

Zupa ryżowa z koperkiem, ziemniaki, paluszki rybne, marchewki mini, woda z cytryną
Alergeny: 1,3,4,9

Podwieczorek

Soczek marchewkowo-jabłkowy, herbatnik
Alergeny: 1,7,9

 

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

*Jadłospis może ulec zmianie.

1 – Zboża zawierające gluten

2 – Skorupiaki i produkty pochodne

3 – Jaja i produkty pochodne

4 – Ryby i produkty pochodne

5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6 – Soja i produkty pochodne

7 – Mleko i produkty pochodne

8 – Orzechy

9 – Seler i produkty pochodne

10 – Gorczyca i produkty pochodne

11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12 – Dwutlenek siarki

13 – Łubin

14 – Mięczaki